Vijeće za prevenciju

Ispis

Vijeće za prevenciju je tijelo osnovano od strane Općine Sunja, čiji je cilj provođenje preventivnih aktivnosti povećati sigurnost građana, utjecati na uzroke delinkventnih ponašanja, smanjiti straha građana  od kriminaliteta, te podići ukupnu kvalitetu života građana.

Članove Vijeća za prevenciju Općine Sunja čine predstavnici lokalne vlasti, policije, obrazovnih i odgojnih ustanova, te vatrogasne zajednice.

Vijeće je osnovano na inicijativu Policijske postaje Sunja u sklopu implementacije projekta  „Policija u zajednici“, a ideja za njegovo osnivanje temelji se na iskustvu policija i lokalnih vlasti u razvijenim zemalja koje su prepoznale da je kriminalitet vrlo složen problem, čiji su generatori višeslojni i leže u društvu. Kao što je kriminalitet vrlo složen, tako je složeno i njegovo suzbijanje, a generatorima kriminaliteta koji mu pogoduju treba prilaziti tamo gdje nastaju – direktno u gradovima i općinama.
Nema niti jedne društvene institucije koja samostalno svojim djelovanjem može suzbiti ili iskorijeniti kriminalitet. Sama policija za to je samo uvjetno sposobna, jer na mnoga područja društva (npr. odgoj, školu, stambene uvjete ili provođenje slobodnog vremena mladih) jedva da može i utjecati. Zato se traži zajednički  – partnerski odnos svih društvenih snaga i ustanova, ali isto tako i graĎana, jer bez njihove pomoći ne bi bilo moguće ostvariti bilo koji plan prevencije kriminaliteta.
Vijeće za prevenciju  se sastaje svaka tri mjeseca, a po potrebi i češće. Svi građani Općine Sunja pozvani su da pružanjem svoje stručne,  savjetodavne, materijalne ili druge pomoći unaprijede rad i aktivnosti Vijeća za prevenciju.

Zainteresirani građani se sa svojim prijedlozima mogu obratiti Vijeću putem telefona 044/833-011 i 044/560-629 ili e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Članovi Vijeća za prevenciju su:

1. Grga Dragičević, načelnik Općine Sunja
2. Ilija Potkonjak, ravnatelj Osnovne škole Sunja
3. Ivana Lisec, ravnateljica Dječjeg vrtića „Bambi“ Sunja
4. Ivan Barić, načelnik Policijske postaje Sunja
5. Ivica Mikulić, tajnik VZO Sunja
6. Goran Bručić, upravitelj Šumarije Sunja.

 

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

Radno vrijeme:

Radno vrijeme: ponedjeljak do petak 7,30 do 15,30
Rad sa strankama: ponedjeljak do petak 8,00 do 12,00
Stanka: 10,00 do 10,30

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar