Svečano obilježen Dan Općine Sunja i dan nebeske zaštitnice Župe Sunja, Sv. Marije Magdalene

Ispis
Kreirano Četvrtak, 23 Srpanj 2020

dan opcine sunja001022. srpnja, Dan Općine Sunja i dan nebeske zaštitnice župe Sunja, Svete Marije Magdalene, obilježen je na skroman i dostojanstven način.
Vijence i zapaljene svijeće kod centralnog spomenika poginulim braniteljima Sunje, položili su predsjednik Općinskog vijeća Dalibor Medved, općinski načelnik Grga Dragičević i zamjenik općinskog načelnika Ivica Kozarić i brojno izaslanstvo baraniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata.
Molitvu je predvodio velečasni Ivan Faletar.
Nakon toga održana je 26. radna sjednica Općinskog vijeća, nakon koje je uslijedila Svečana sjednica povodom Dana Općine Sunja, na kojoj ne nazočio župan Ivo Žinić.
Nakon otvaranja svečane sjenice, intoniranja državne himne i minute šutnje za poginule branitelje Sunje, prvog predsjednika Dr. Franje Tuđmana i svih preminulih vijećnika, predsjednik Općinskog vijeća gospodin Dalibor Medved, pozdravio je uzvanike i ostale nazočne.
U svome obraćanju nabrojao je najvažnije akivnosti Općinskog vijeća u proteklom razdoblju, istaknuvši da su svi akti općinskog vijeća doneseni na vrijeme i u skladu s zakonom.
Zahvalio se svim vijećnicima na doprinosu u radu Općinskog vijeća, kao i općinskom načelniku i službenicima Općine Sunja.
U svome obraćanju, općinski načelnik Grga Dragičević, taksativno je naveo izvršene poslove na komunalnoj infrastrukturi, posebno naglasivši rješavanje javne LED rasvjete na cijelom području Općine Sunja, izgradnju reciklažnog dvorišta, izgradnju mrtvačnice u Sunji, izvršene poslove održavanja nerazvrstanih cesta i poljskih puteva, za koje je Općina Sunja izdvojila značajna sredstva.
Naglasio je da Općina Sunja kao i do sada, spremno očekuje natječaje za prijavu pripremljenih projekata izgradnje dječjeg vrtića u Sunji i drugih kapitalnih infrastrukturnih projekta.
U svome obraćanju uputio je zahvalu županu Sisačko-moslavačke županije gospodinu Ivi Žiniću na pruženoj pomoći i podršci u ostvarenju zacrtanih ciljeva općine.
Župan Ivo Žinić pohvalio je odličnu suradnju s Općinom Sunja, istaknuvši projekte koje Općina Sunja u suradnji s županijskim tijelima i poduzećima uspješno provodi dulji niz godina.
Naglasio je kako Sunja ima i dublju simboliku i zaslužuje veću potporu jer je simbol otpora u Domovinskom ratu na ovom prostoru.

U poslijepodnevnim satima održana je sveta misa u crkvi Svete Marije Magdalene u Sunji, koju je predvodio sisački biskup mons. Vlado Košić u koncelebraciji s brojnim svećenicima Sisačke biskupije. na kojoj je posvećena novoobnovljena crkva.
Svetoj misi i posvećenju crkve nazočili su predsjednik općinskog vijeća Dalibor Medved, općinski načelnik Grga Dragičević i zamjenik općinskog načelnika Ivica Kozarić uz župana Ivu Žinića.

foto: smz.hr

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468
Komunalac Sunja d.o.o.
+ 385 (0)44 833-666

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar