U Općini Sunja održan radni sastanak za organizaciju Državnog natjecanja orača

Ispis
Kreirano Petak, 15 Veljača 2019

drzavno oraci000314. veljače 2019. godine u Općini Sunja održan je radni sastanak na temu organizacije Državnog natjecanja orača.
Na sastanku su uz Općinskog načelnika Grge Dragičevića sa suradnicima, prisustvovali:
Tugomir Majdak, Državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Marijan Belošević i Tihana Likarević, Sisačko-moslavačka županija, te Ivica Prpić i Mijo Žugaj, Ministarstvo poljoprivrede.

Općina Sunja je kandidat za organizaciju ovogodišnjeg državnog natjecanja orača koje bi se pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, a u organizaciji Sisačko-moslavačke županije trebalo organizirati tijekom mjeseca rujna. Kako je za tu razinu natjecanja potrebna kvalitetna priprema, u ovome trenutku Općina Sunja potencijalno raspolaže prostornim i organizacijskim resursima za organizaciju, te je stoga predložena za domaćina natjecanja.

U radnom dijelu sastanka predočene su potrebne organizacijske aktivnosti, kako bi se prihvat natjecatelja i gostiju i samo natjecanje odvijalo na najbolji način.
U okviru natjecanja odvijala bi se i druga gospodarska i kulturna događanja, te se iz toga razloga očekuje povećan interes izlagača i posjetitelja.

Gospodin Tugomir Majdak istaknuo je da se Općina Sunja do sada pokazala dobrim organizatorom zahtjevnih manifestacija, te da je stoga prijedlog da Općine Sunja bude domaćin natjecanja opravdan.

U operativnom dijelu radnog sastanka detaljno je razrađen plan aktivnosti koje je potrebno provesti.

Općinski načelnik Grga Dragičević izjavio je da je Općine Sunja spremna biti domaćin državnog natjecanja uz pomoć Sisačko-moslavačke županije i Ministarstva poljoprivrede: „Na raspolaganju imamo prostor i pripremljene parcele koje mogu zadovoljiti najviše kriterije natjecanja, a obzirom da se radi o državnom natjecanju, očekujemo podršku Ministarstva poljoprivrede i Sisačko-moslavačke županije“, izjavio je Općinski načelnik.

Nakon radnog sastanka sudionici su obišli nekoliko lokacija na kojima bi se moglo održati natjecanje.

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468
Komunalac Sunja d.o.o.
+ 385 (0)44 833-666

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar