Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović posjetila Općinu Sunja

Ispis
Kreirano Četvrtak, 06 Prosinac 2018

predsjednica rh00001U popodnevnim satima, prvoga dan boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji, gdje je privremeno izmjestila svoj ured, predsjednica RH Kolinda Grabar Kitarović, sa suradnicima posjetila je Općinu Sunja.

 

Svečanim dočekom koji je upriličen u do posljednjeg mjesta ispunjenom Domu kulture “Sven Lasta“, građani općine Sunja iskazali su poštovanje i radost dostojnu posjeta na najvišoj državnoj razini.


U ime svih građana Općine, Predsjednicu i Župana Sisačko-moslavačke županije sa suradnicima dočekao i poželio dobrodošlicu Općinski načelnik Grga Dragičević sa suradnicima.
U svome kratkom nadahnutom pozdravu, Općinski načelnik Grga Dragičević poručio je: „Iskreno vam zahvaljujem na časti koju ukazujete prvim posjetom na najvišoj državnoj razini, našoj općini. Naša Sunja, je često u svojoj povijesti, kao i u domovinskom ratu bila potpuno razrušena ali i obranjena zahvaljujući našem narodu i hrabrim braniteljima od kojih je 86 dalo svoje živote za slobodu Sunje i Republike Hrvatske. Stanovnici Općine Sunja znaju kako se njeguje i vjerno čuva tradicija, običaji i ljubav prema hrvatskoj domovini“,
Župan sisačko-moslavačke županije, Ivo Žinić u svome obraćanju i pozdravu naglasio je : „Dobro došli u hrvatsku Sunju, u mjesto koje nikada nije palo, koje niti neprijatelji u Domovinskom ratu nisu uspjeli osvojiti, neka i mladima ovdje u Sunji, ali i u županiji i čitavoj Hrvatskoj branitelji budu uzor. Ne treba na prvu teškoću otići iz svoje domovine! Zajedno s općinom radimo na tome da stvorimo prilike i uvjete za opstanak na ovim područjima, a vaš dolazak je nada da će sve to što govorimo i neki drugi čuti i razumjeti“.
Nakon dugog aplauza, u svome obraćanju, predsjednica je domaćinima zahvalila na toplom dočeku ustvrdivši kako je točno ono što je čula, da je Sunja malo mjesto, ali da ima ogromno srce. Izrazila je zadovoljstvo što prvi dan u Sisačko – moslavačkoj županiji završava u Sunji, u atmosferi zajedništva, pozitivnog raspoloženja, vjere i ljubavi prema svom zavičaju i domovini“.
Dodala je kako joj je čast posjetiti Sunju jer je ona slavno mjesto junačke borbe u Domovinskom ratu, istaknuvši kako se s posebnim ponosom sjećamo svih hrvatskih branitelja, posebno poginulih i nestalih, izrazila je trajnu zahvalnost svim braniteljima Sunje i njihovim obiteljima. Zaključila je kako je došla vidjeti što je najpotrebnije te da želi pomoći koliko god može kazavši kako zna da svi zajedno prije svega moraju raditi na privlačenju ulaganja, izgradnji infrastrukture i boljoj prometnoj povezanosti kako bi životni standard ne samo u Sunji, već diljem Hrvatske, što više približili, a vremenom i izjednačili, razvijenim hrvatskim i europskim sredinama.
Nakon, protokolarnog dijela programa, predsjednica je nastavila druženje s građanima Sunje u kojemu je doživjela svu srdačnost koju Sunja pruža svojim dragim gostima.
Posebnu zahvalnost iskazujemo svim građanima koji su se odazvali na doček Predsjednice, članovima svih Udruga, VZO Sunja, Lovačkim udrugama, Kulturno umjetničkim društvima „Sunjanka“ iz Sunje, „Seljačka sloga“ iz Grede Sunjske, „Bobovac“ iz Bobovca, Tamburaškom sastavu pod vodstvom Ivice Kovačića, Dječjem zboru Osnovne škole Sunja, koji su svojim nastupom uveličali ovaj povijesni trenutak.
Sunja je još jednom pokazala ponos i svoje veliko srce.

foto: Ured predsjednice RH

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468
Komunalac Sunja d.o.o.
+ 385 (0)44 833-666

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar