Profesori i studenti Šumarskog fakulteta u posjetu Općini Sunja

Ispis
Kreirano Srijeda, 22 Studeni 2017

sumarski2Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, Katedra za ekologiju, pod vodstvom prof. dr. sc . Jose Vukelića i prof. dr. sc. Ivice Tikvića, organizirao je 20. studenog 2017. godine posjet općini Sunja u okviru stručno znanstvene nastave za studente četvrte godine fakulteta iz predmeta Opća i krajobrazna ekologija i Šumska vegetacija .
U okviru stručne nastave kojoj je domaćin bila Uprava šuma, podružnica Sisak, od strane profesora i studenata iskazan je interes za upoznavanje povijesti, kulture i gospodarstva općine Sunja.
Goste je u jutarnjim satima na povijesnom željezničkom kolodvoru u Sunji dočekao općinski načelnik Grga Dragičević sa suradnicima, kojom prigodom je uz pozdravne riječi dobrodošlice gostima prezentiran povijesni razvoj naselja Sunja, prirodne i kulturne značajke općine, s posebnim osvrtom na značaj Sunje u Domovinskom ratu u obrani Posavine i Republike Hrvatske.
Goste je posebno dojmio podatak o žrtvi koju su podnijeli branitelji i stanovnici Sunje u obrani domovine.
Budući je tema stručne nastave ekologija šuma, gostima su prezentirane prirodne rijetkosti i vrijednosti sunjskog kraja kao Posavski konj, pasmina Posavski gonič, špilja Gradusa, značajni krajobraz Sunjsko Polje, ornitološki rezervat Đol Dražiblato, autohtona seoska arhitektura, narodna nošnja i visoko vrijedne nizinske šume hrasta lužnjaka i poljskog jasena.
Gosti su se poklonili žrtvi branitelja Sunje kod spomenika poginulim pripadnicima 2. Gardijske brigade.
Nakon toga prigodnom okrjepom nastavljeno je druženje u prostoru željezničkog kolodvora, od kuda su se gosti uputili prema Hrvatskoj Dubici gdje su nastavili stručnu nastavu s domaćinima posjete iz Uprave šuma Sisak.
Na prijedlog profesora Tikvića, dogovoreno je organiziranje edukativne radionice o ekologiji šuma i gospodarenju šumama kao vrijednom prirodnom resursu u općini Sunja za sve zainteresirane građane općine koju bi održali profesori s Šumarskog fakulteta.

sumarski

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468
Komunalac Sunja d.o.o.
+ 385 (0)44 833-666

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar