U Sunji obilježena 26. godišnjica akcije „Brđani“ i 26. obljetnica sudjelovanja „Gromova“ u obrani Sunje u Domovinskom ratu

Ispis
Kreirano Utorak, 22 Kolovoz 2017

26gromovi00008
U organizaciji Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi 22. kolovoza, svečano i dostojanstveno je obilježena 26. godišnjica akcije „Brđani“ i 26. obljetnica sudjelovanja „Gromova“ u obrani Sunje u Domovinskom ratu.


Programa je započeo okupljanjem, komemoracijom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim Gromovima na Brđani cesti, nakon čega je obavljena komemoracija, polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomen ploče poginulim Gromovima na željezničkoj postaji u Sunji.
Vijence i svijeće su položili predstavnici obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, predstavnici Sisačko-moslavačke županije predvođeni predsjednicom županijske skupštine gospođom Ivankom Roksandić, Grada Petrinje, na čelu s zamjenicom gradonačelnika gospođom Viktorijom Kaleb, Općine Sunja na čelu s zamjenikom načelnika gospodinom Ivicom Kozarićem i predsjednikom Općinskog vijeća Općine Sunja gospodinom Daliborom Medvedom, Policijske postaje Sunja, te predstavnici brojnih braniteljskih udruga sa područja Sisačko-moslavačke županije.
Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća u crkvi Svete Marije Magdalene u Sunji održana je Sveta Misa za poginule branitelje, koju je predvodio župnik velečasni Ivan Faletar.
U zajedničkom druženju uz prigodan domjenak koji je održan u društvenom domu „Sven Lasta“ u Sunji, bila je prigoda da se stari ratni prijatelji prisjete teških ali ponosnih vremena obrane domovine.

U znak zahvalnosti za nesebičnu pomoć u organizaciji obilježavanja uspomene na poginule branitelje, Udruga ratnih veterana 2. gardijske brigade Općini Sunja, dodijelila je posebnu zahvalnicu.
U svome obraćanju nakon pozdrava u ime općinskog načelnika gospodina Grge Dragičevića, zamjenik općinskog načelnika gospodin Ivica Kozarić izrazio je zahvalnost obiteljima poginulih i Gromovima za sve žrtve koje su podnijeli na području Sunje i istaknuo da će Općina Sunja uvijek rado sa zahvalnošću odazvati za podršku organizaciji.

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

Radno vrijeme:

Radno vrijeme: ponedjeljak do petak 7,30 do 15,30
Rad sa strankama: ponedjeljak do petak 8,00 do 12,00
Stanka: 10,00 do 10,30

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar