U općini Sunja započela provedba Programa javnih radova

Ispis
Kreirano Srijeda, 14 Lipanj 2017

radoviMinistarstvo rada i mirovinskoga sustava i Hrvatski zavod za zapošljavanje provode niz mjera aktivne politike zapošljavanja s ciljem poticanja zapošljavanja, kojem su kao jedna od mjera predviđeni i javni radovi gdje se kao inicijatori i izvoditelji mogu javiti i jedinice lokalne samouprave.
Odlukom općinskog načelnika Grge Dragičevića izrađen je Program javnih radova, pod nazivim „ČISTA VODA- DOSTUPNA SVIMA “ (uređenje izvorišta, zdenaca, pojilišta i bunara) koji je odobren od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje za sufinanciranje zapošljavanja 10 osoba na rok od šest mjeseci, sa područja općine Sunja.
Hrvatski zavod za zapošljavanje osigurava 100 % minimalne bruto plaće i putne troškove, a Općina Sunja osigurava sva potrebna sredstva za rad, zaštitnu odjeću i obuću.
Zaposleni radnici će u sklopu Programa biti osposobljeni za rad na siguran način
Kako je istaknuo općinski načelnik Grga Dragičević: „Zapošljavanje u programu javnih radova aktivna je mjera kojoj je cilj, društveno korisnim radom, povećati zapošljavanje dugotrajno nezaposlenih osoba, revitalizacijom zapuštenih javnih izvorišta, zdenaca, pojilišta i bunara, omogućiti pristup i korištenje voda, spriječiti daljnje propadanje povijesne i kulturne baštine Općine Sunja, zaštititi tradicijska i kulturna dobra, unaprijediti zaštitu okoliša i prirode, unaprijediti i poboljšati izgled naselja“.
Program „ČISTA VODA - DOSTUPNA SVIMA “ (uređenje izvorišta,zdenaca, pojilišta i bunara) koji će se provoditi na području Općine Sunja, obuhvaća radove na uređenju, revitalizaciji, zaštiti i obilježavanju izvorišta, zdenaca, pojilišta i bunara na postojećim lokacijama koje su zbog dugogodišnje nekorištenosti, nedostupne zarasle i zapuštene.
Programom je predviđeno uređenje izvorišta i trase vodoopskrbog sustava Velika Gradusa i Sjeverovac kojim se snabdijeva stanovništvo većeg broja naselja jugozapadnog dijela općine, kao i lokalnih javnih izvora, zdenaca i bunara u naseljima i sjedištu općine i pojilišta na lokalitetima obitavanja stoke u zaštićenom području Sunjskog polja, a koji predstavljaju tradicijska kulturna dobra Sunje. Uređenjem izvorišta, zdenaca, pojilišta, bunara i zaraslih površina očuvati će se, zaštiti od daljnjeg propadanja i ponovno privesti uporabi.
Partneri u provedbi ovoga Programa su: „ KOMUNALAC SUNJA“ d.o.o., Vatrogasna zajednica Općine Sunja i Javna ustanova za upravljanje zaštićenim prirodnim vrijednostima SMŽ.
Općinski načelnik Grga Dragičević sa svojim suradnicima je svim zaposlenima u Programu javnih radova poželio uspješan rad i najavio da je općina Sunja kandidirala još jedan Program socijalnog karaktera prema Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, nakon čije odluke će javnost blagovremeno biti upoznata.

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468
Komunalac Sunja d.o.o.
+ 385 (0)44 833-666

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar