Osigurana sredstva za rad skela na području općina Sunja i Martinska Ves

Ispis
Kreirano Petak, 18 Studeni 2016

luckaNa poziv Općinskog načelnika, Općine Sunja, gospodina Grge Dragičevića u službenim prostorijama Lučke kapetanije u Sisku, 17. studenog 2016. godine, održan je radni sastanak na kojemu su nazočili: gospodin Janko Brnardić, načelnik Sektora unutarnje plovidbe Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Domagoj Zimić, ekspert Hrvatskog registra brodova, Željko Kozić, Lučki kapetan Lučke kapetanije Sisak, Ivica Redžić, direktor Brodocentra d.o.o. Sisak, načelnici općina Sunja i Martinska Ves, Grga Dragičević i Stjepan Ivoš sa suradnicima.


Tema sastanka je bila sigurnost unutarnje plovidbe skelama na području ove dvije općine i osiguranje potpore Ministarstva za kvalitetan rad i održavanje skela u narednom razdoblju.
U uvodnom dijelu sastanka gospodin Grga Dragičević ukazao je na važnost prometnog povezivanja obala rijeke Save, kojim je u najtežim ratnim okolnostima Domovinskog rata skela predstavljala jedinu prometnu vezu s ostatkom države, a i danas pruža sigurnost stanovnicima ovih općina.
Zbog nepostojanja mostova na rijeci Savi, skela je i danas sredstvo kojim se znatno skraćuje povezivanje naselja i zadovoljavaju potrebe stanovnika naselja s obje obale rijeke Save.
Za održavanje ispravnosti skela, opreme i organizaciju plovidbe, općine izdvajaju znatna sredstva, a uz pomoći Ministarstva i Županije, znatno se olakšava funkcioniranje prometovanja.
Iz toga razloga gospodin Dragičević se posebno zahvalio gospodinu Janku Brnardiću, čijim zalaganjem i razumijevanjem se ostvaruje financijska pomoć koju redovito pruža Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.
Ove godine je nakon provedenog natječaja, na koji su se uspješno javile obje općine, osigurano po 150.000,00 kuna, a uz to potrebna dodatna sredstva osigurava Sisačko-moslavačka županija, koja je nakon odobrenja i potpisa ugovora od strane župana Ive Žinića o sufinanciranju skelskih prelaza ovim općinama, osigurala dodatnih po 100.000,00 kuna.
Uz to za održavanje kvalitete opreme skela, na području općine Sunja, Grad Sisak godišnje izdvaja po 50.000,00 kuna.
Svi sudionici radnog sastanka su izrazili nužnost postojanja i potrebu podizanja sigurnosti prometovanja skelama, a gospodin Janko Brnardić, načelnik Sektora unutarnje plovidbe obećao je da će Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i u narednoj godini osigurati sredstva za normalno funkcioniranje i održavanje prometa skelama na području općina Sunja i Martinska Ves.

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468
Komunalac Sunja d.o.o.
+ 385 (0)44 833-666

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar