U Općini Sunja potpis ugovora za sufinanciranje troškova skelskih prilaza

Ispis
Kreirano Petak, 09 Rujan 2016

skelaPo završetku provedenog javnog poziva za sufinanciranje javnog riječnog prometa u Sisačko-moslavačkoj županiji u 2016. godini, Općinama Sunja i Martinska Ves su od Sisačko-moslavačke županije odobrena sredstva po 100.000,00 kuna za održavanje skelskih prilaza.


Svečano potpisivanje ugovora o sufinanciranju obavljeno je 09.09.2016. na skeli Sunjanka, koja prometuje između Graduse Posavske i Lukavca Posavskog.
Ugovor je u ime Sisačko-moslavačke županije potpisao župan Sisačko-moslavačke županije gospodin Ivo Žinić, u ime Općine Martinska Ves načelnik, gospodin Stjepan Ivoš, a u ime Općine Sunja načelnik, gospodin Grga Dragičević.
Prigodom potpisivanja ugovora, potpisnici su istaknuli potrebu i stratešku važnost povezivanja obala rijeke Save skelama, kojima se svim korisnicima osigurava opstojnost prometne povezanosti u mjestima gdje nije izgrađena prometna infrastruktura (mostovi).
Bez financijske pomoći države preko Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Sisačko-moslavačke županije, Općina Sunja ne bi mogla osigurati dostatno financiranje, stoga je načelnik Dragičević u ime stanovnika Općine, iskazao zahvalnost županu Ivi Žiniću na financijskoj podršci Sisačko-moslavačke županije, kojom će se znatno unaprijediti kvaliteta prometovanja skelama na području Općine Sunja.

ambulNakon potpisivanja ugovora, Župan Sisačko-moslavačke županije je u nazočnosti načelnika Grge Dragičevića i ravnateljice Doma zdravlja Sisak gospođe Ankice Grubišić posjetio novouređenu ginekološku ambulantu u Domu zdravlja u Sunji, koja je započela s radom,a koju su zajedničkim sredstvima opremili Općina Sunja i Dom zdravlja Sisak.
Prigodom posjeta ambulanti, načelnik Grga Dragičević je istaknuo da izrazitu zahvalnost iskazuje gospođi Ankici Grubišić, ravnateljici Doma zdravlja Sisak i gospodinu Ivi Žiniću, županu Sisačko- moslavačke županije bez čije pomoći i razumijevanja ovaj projekt se ne bi mogao ostvariti.
Zajedničkom suradnjom uspjelo se ginekološku ordinaciju opremiti potrebnom opremom i osigurati potrebna sredstva za njezin rad, čime je osigurana ginekološka skrbi za žene s područja općine Sunja i šireg okruženja s područja općina Hrvatska Dubica, Hrvatska Kostajnica i Majur.

Ambulantu uspješno vodi doktorica Katarina Miškulin i trenutno ambulanta radi 2 dana u mjesecu, a po potrebi s povećanjem broja pacijenata, rad ambulante će se pojačati.

Općinski načelnik i župan Ivo Žinić posjetili su i Osnovnu školu Sunja, gdje ih je ravnatelj škole gospodin Ilija Potkonjak upoznao s radom škole, novim aktivnostima i planovima.
Općinski načelnik je upoznao župana s potporama kojima Općina Sunja osigurava bolji rad i standard Osnovne škole u Sunji i idejom da uz sadašnju školu gradi dječji vrtić, za što bi županija kao osnivač škole trebala dati suglasnost.
Župan Ivo Žinić dao je podršku inicijativi i izrazio spremnost za pomoć u realizaciji navedene ideje.

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468
Komunalac Sunja d.o.o.
+ 385 (0)44 833-666

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar