Zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak primio visoko izaslanstvo Općine Sunja

Ispis
Kreirano Petak, 29 Travanj 2016

sunja minpoljTemeljem zahtjeva načelnika Općine Sunja upućenom Ministarstvu poljoprivrede u svezi rješavanja višegodišnjeg problema šteta na poljoprivrednim kulturama i na grlima konja na području Općine Sunja, u kabinetu zamjenika ministra gospodina Tugomira Majdaka, 28. travnja 2016. godine, održan je radni sastanak na kojemu je razmatrana navedena problematika.


Ispred ministarstva poljoprivrede nazočili su: zamjenik ministra poljoprivrede Tugomir Majdak,
pomoćnici ministra poljoprivrede Krunoslav Karalić, Tomislav Kiš, Dražen Cerjanec, Dalibor Janda, načelnik odjela poljoprivredne inspekcije Đuka Marić.
Ispred Općine Sunja nazočili su; Općinski načelnik Grga Dragičević, predsjednik Općinskog vijeća Dalibor Medved i pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Anto Rajić.
U ime Sisačko-moslavačke županije nazočila je pročelnica upravnog odjela za poljoprivredu, šumarstvo i vodno gospodarstvo Ljiljana Križanić.
Ostali nazočni: predstavnica Udruge za zaštitu životinja „Patronus" Sisak, Melita Madžo i poljoprivredni proizvođač Josip Mačak.

Uvodno je domaćin sastanka, zamjenik ministra Tugomir Majdak u ime ministarstva i svoje osobno ime pozdravio nazočne te istaknuo potrebu žurnog postupanja u cilju rješenja navedenog problema, kroz izmjene Zakona o stočarstvu.
Općinski načelnik Grga Dragičević je uvodno upoznao domaćine s problemom pojave šteta na poljoprivrednim kulturama, kao i na štete na grlima konja, koji do danas nisu sustavno riješeni i pojavljuju se svake godine u kasnu jesen i rano proljeće.
Naveo je postupke i mjere koje je poduzela Općine Sunja iz svoje nadležnosti u cilju formiranja skloništa za životinje, kao i redovitu koordinaciju, održane sastanke i upite ministarstvu poljoprivrede.
Budući do sada nije iznađeno trajno rješenje, predložio je da se problemu ozbiljno pristupi u čemu će Općina Sunja dati svoj puni doprinos.

Nakon otvorene i konstruktivne rasprave u kojoj su sudjelovali svi nazočni, zamjenik ministra Tugomir Majdak predložio je zaključke:

- žurno će se formirati novo pojerenstvo za izradu Zakona o stočarstvu
- ubrzati proceduru postupka donošenja izmjena Zakona o stočarstvu, koji treba biti donesen do
15.07. 2016. godine.
- uvesti strože kaznene odredbe za počinjenje šteta na poljoprivrednim kulturama
- JLS i zainteresirani na vrijeme će biti obavješteni za davanje prijedloga i primjedbi na nacrt Zakona
- pojačati kontrolu registracije životinja
- obzirom na specifičnost problema na području više JLS, u rješenje problema formiranja skloništa za životinje, aktivno uključiti Sisačko-moslavačku županiju i Ministratstvo.

U nastavku sastanka, zamjeniku ministra Tugomiru Majdaku, prezentirani su neki projekati Općine Sunja, na što je predstavnicima Općine Sunja dao niz korisnih savjeta i prijedloga, te pozvao na otvorenu i prijateljsku podršku suradnju.

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

Radno vrijeme:

Radno vrijeme: ponedjeljak do petak 7,30 do 15,30
Rad sa strankama: ponedjeljak do petak 8,00 do 12,00
Stanka: 10,00 do 10,30

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar