Općina Sunja svečanom sjednicom obilježila Dan Općine Sunja i dan nebeske zaštitnice svete Marije Magdalene

Ispis
Kreirano Petak, 23 Srpanj 2021

DSC04478U četvrtak 22. srpnja 2021.godine, Općina Sunja obilježila je Dan Općine Sunja i nebeske zaštitnice svete Marije Magdalene.
Radna sjednica Općinskog vijeća započela je u 09,00 sati, a nakon održane sjednice brojni uzvanici su na mjesnom groblju u Sunji, ispred centralnog križa položili vijence i zapalili svijeće.
Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima i žrtvama Domovinskog rata, posebno svečano bilo je u dvorani doma Kulture „Sven Lasta“, u kojoj je održana svečana sjednica Općinskog vijeća, posvećena danu Općine Sunja.

Uz općinske vijećnike Općine Sunja svečanoj sjednici su nazočili sljedeći uzvanici:

Ivanka Roksandić, izaslanica župana Sisačko-moslavačke županije,
Ivo Žinić, bivši župan Sisačko-moslavačke županije,
Ivan Prskalo, zamjenik gradonačelnice Grada Petrinje,
Lucija Matković, načelnica Općine Donji Kukuruzari,
Stjepan Ivoš, načelnik Općine Martinska Ves,
Ivica Kuzmić, načelnik Općine Topusko,
Krešimir Kašuba, gradonačelnik Našica,
Marko Krička, zamjenik gradonačelnice Grada Siska,
Saša Jagarčec, predsjednik Gradskog vijeća Grada Popovača,
Ivana Lisec, ravnateljica Dječjeg vrtića Bambi Sunja,
Ivan Barić, načelnik Policijske postaje Sunja,
Tatjana Dovranić Kardaš, voditeljica Hrvatskih voda, ispostave Sisak,
Željko Marjanović, direktor Cesta Sisak,
Robert Kolenc, pročelnik Ureda gradonačelnika Grad Kutine,
Josipa Miličić, djelatnica Ministarstva poljoprivrede,
Valentina Lukačević Brleković, savjetnica za zapošljavanje pri HZZ, ispostava Sunja,
vlč.Ivan Faletar, župnik Crkve svete Marije Magdalene u Sunji,
predstavnici VZO Sunja,
predstavnici ustanova i pravnih subjekata te ostali gosti.

Nakon intoniranja himne i minute šutnje za poginule branitelje Sunje predsjednik Općinskog vijeća gospodin Ivica Horžić, pozdravio je uzvanike i ostale nazočne. U svom kratkom osvrtu kazao je kako je Općinsko vijeće od prošle svečane sjednice održalo 3 radne sjednice u prošloj godini i 4 radne sjednice u ovoj godini od kojih su 2 u novome mandatu.
Nakon kraćeg obraćanja u kojem je nabrojao sve najvažnije aktivnosti Općinskog vijeća u prošlom mandatu kao i u novom, zahvalio se svima nazočnima na svom dolasku i riječ dao općinskom načelniku.

Zatim se prisutnima obratio Grga Dragičević, općinski načelnik koji je uputio zahvalu poginulim hrvatskim braniteljima i svima koji su dali svoj doprinos opstojnosti i napretku Općine Sunja, nakon čega je podnio izvješće o radu u proteklom razdoblju.
U svome obraćanju posebno je istaknuo izvršene poslove na komunalnoj infrastrukturi, posebno naglasivši izgradnju reciklažnog dvorišta, njegovo stavljanje u funkciju i kao veliki projekt naveo izgradnju mrtvačnice u Sunji, za koje je Općina Sunja izdvojila značajna sredstva. Istaknuo je kako je završen projekt i modernizacije javne rasvjete. Naveo je kako je općina u suradnji sa Župnijskom upravom za ceste SMŽ u prošloj godini završila radove modernizacije kolničkog zastora dijela županijske ceste u Velikoj Gradusi, Krivaju Sunjskom i Gredi Sunjskoj za koje Općina Sunja izdvojila 823.400,00 kuna. Za ulicu Vladimira Nazora istaknuo je kako je u završnoj fazi izgradnja nogostupa, a ukupna vrijednost projekta je 1.356.000,00 kuna od kojih Ministarstvo regionalnog razvoja sveukupno sufinancira 720.000,00 kuna. Dodao je kako je Općina Sunja projekt rekonstrukcije traktorskih puteva u šumske ceste uspješno kandidirala na mjeru 4.3.3. „Ulaganje u šumsku infrastuktutru“ i osigurala sredstva u iznosu od 3.313.000,00 kuna od čega su 85% sredstava EU, a 15% sredstava RH za 4 ceste koje idu u rekonstrukciju i to: Krči, Đipan, Srednji del i Gornje polje. Zatim je pribavljena dokumentacija za šumske ceste Radonja Luka-Paukova i Medenjak koja je također kandidirana na mjeru 4.3.3. te je Agencija za plaćanje u poljoprivredi donijela Odluku o dodjeli srdestava u iznosu od 2.500.000,00 kuna.
Naveo je i kako Općina Sunja daje brojne poticaje mladima i kao jedan primjer naveo povećanje naknade za novorođenčad sa dosadašnjih 1.500,00 kuna na 2.500,00 kuna.
Naglasio je i da Općina Sunja kao i do sada, spremno očekuje natječaje za prijavu novih projekata, a za kraj se zahvalio svima koji su sudjelovali na sanacijama nakon razornog potresa koji nas je zadesio 29.12.2020. godine.
Zahvalio se i svima stanovnicima koji su ga podržali na izborima za općinskog načelnika, svima vijećnicima i suradnicima u Jedinstvenom upravnom odjelu te svima čestitao Dan Općine Sunja.

Zatim je riječ dana gospodinu Ivanu Prskalu, zamjeniku gradonačelnice Grada Petrinje, koji se obratio nazočnima i čestitao Dan Općine Sunja.
Za kraj je riječ dobila gospođa Ivanka Roksandić, izaslanica župana SMŽ, gosp.Ivana Celjaka, koja je istaknula dobru suradnju Općine Sunja i županije u velikim infrastrukturnim projektima i aktivnostima koje županija provodi na području Općine Sunja.
Pohvalila je napore koje čini Općina Sunja u realizaciji projekata kojima Sunja postaje prepoznatljiva kao uspješna općina, a svim stanovnicima Općine Sunja uputila čestitke povodom Dana općine i nebeske zaštitnice, svete Marije Magdalene.

Nakon svečane sjednice u Društvenom domu upriličeno je prigodno druženje s gostima i uzvanicima.

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468
Komunalac Sunja d.o.o.
+ 385 (0)44 833-666

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar