Edukacije o EU fondovima za potrebe gospodarstva

Ispis
Kreirano Petak, 05 Srpanj 2013

Razvojna agencija Sisačko-moslavačke županije SI-MO-RA d.o.o. Sisak, poziva sve zainteresirane na seminar: Edukacije o EU fondovima za potrebe gospodarstva koji će se održati 10. srpnja 2013. godine u Hrvatskoj Kostajnici u prostorijama gradske uprave, Trg Nikole Šubića Zrinskog 1 s početkom u 10:00 sati

 

Cilj ovog seminara je edukacijskim aktivnostima omogućiti polaznicima stjecanje znanja o mogućnostima financiranja iz EU fondova, načinu prepoznavanja investicija prikladnih za prijavu i znanju potrebnom za uspješnu izradu projektne prijave te pravilnu provedbu EU projekata.
Nakon što je Hrvatska postala 28. članica Europske unije, jedna od važnih promjena odnosi se na
korištenje razvojnih fondova Europske unije, odnosno Strukturnih fondova i Kohezijskog fonda iz kojih su Hrvatskoj na raspolaganju puno veća sredstava te je pitanje uspješnosti korištenja tih sredstava postalo od prvorazredne gospodarske, društvene i političke važnosti.
Iz tog razloga ključno je stvarati interne kapacitete za iskorištavanje financijskih i poslovnih prilika koje su nam se otvorile kroz članstvo i EU fondove te posebno ojačati kapacitete za osmišljavanje projektnih ideja, ispunjavanje detaljnih projektnih prijava, učinkovitu provedbu projekata te stvaranje uvjeta za uspješno upravljanje projektima.

Edukacije će provoditi stručnjaci iz RRA SIMORA d.o.o. mr.sc. Andreja Šeperac i Kristina Božić dipl.oec.

U uvodnom dijelu, „Ususret EU fondovima" mr.sc. Andreja Šeperac prezentirat će informacije o fondovima koji su nam postali dostupni nakon 1. srpnja 2013. godine, osnovama sustava tih fondova i promjenama važnima za pripremu projekata.

U nastavku će Kristina Božić, dipl.oec. izložiti mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata iz EU, načine financiranja te ukazati na način pronalaženja informacija (internet stranice na kojima se objavljuju natječaji), procedure i upute za prijavitelje (uobičajeni tekst natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava), a vezano uz poduzetnike i mogućnosti financiranja njihovih projekata iz EU fondova, ali i domaćih izvora.
Provedbom ovih aktivnosti očekuje se povećanje razine znanja i vještina zainteresiranih polaznika (predstavnici upravnih tijela jedinica lokalne i regionalne samouprave, javnih ustanova, udruga, OPG-a, malog i srednjeg poduzetništva itd.) koje su potrebne za pripremu
projekata prihvatljivih za financiranje iz EU fondova te jačanje ljudskih kapaciteta za uspješno provođenje EU projekata. Ova edukacija namijenjena je poduzetnicima sa područja grada Hrvatske Kostajnice, općina Majur, Dvor, Donji Kukuruzari, Hrvatska Dubica i Sunja kao i predstavnicima lokalne samouprave te svima zainteresiranima koji žele saznati što nam je na raspolaganju kao članici unije vezano uz poduzetništvo.

Prijave za sudjelovanje na seminaru zaprimaju se zaključno s 09. srpnjem 2013. godine,
putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili broj fax-a 044/544-206.

Seminar je besplatan.
Broj sudionika je ograničen.

OPĆINA SUNJA
Trg kralja Tomislava 3 P.P. 1
44210 Sunja
MB: 2624583
OIB: 42109890167
ŽR: 2407000-1842600001

telefon
+ 385 (0)44 833-011
fax:
+ 385 (0)44 833-468
Komunalac Sunja d.o.o.
+ 385 (0)44 833-666

www.sunja.hr koristi anonimizirane kolačiće prve strane (first party cookies) radi ispravnog prikaza stranice, te u svrhu analize prometa na stranici (Google Analytics). www.sunja.hr ne koristi kolačiće treće strane (third party cookies) niti sakuplja bilo kakve osobne podatke posjetitelja. Ako nastavite koristiti naše web stranice smatrat ćemo da ste suglasni s navedenom uporabom kolačića.

Copyright 2013. Sluzbene internetske stranice Opcine Sunja www.sunja.hr Sva prava pridrzana Joomla 1.7 templates - Joomla template maker. Izrada i odrzavanje: BIT centar